Izognimo se padcu energije

Jajčna omleta padec energije

Večina se je že kdaj soočila z nenadnim padcem energije skozi dan. Za vas smo zato pripravili nekaj preprostih nasvetov, ki vam lahko pomagajo ob takšnem padcu energije, da boste lahko nemoteno opravljali svoje obveznosti.

Jutranje navade

Kako že zjutraj poskrbimo, da bo padec energije skozi dan manj verjeten? Dan lahko začnete z omleto, saj so jajca bogat vir aminokislin, ki bodo poskrbela za zagon možganov, izboljšano koncentracijo in spomin. V omleto primešajte čili, ki bo že zjutraj pospešil vaš metabolizem. Privoščite si še vodo z limono in kančkom kajenskega popra.

Če le imate možnost se nastavite jutranjemu soncu. Petminutna sončna kopel bo prebudila vaše telo in poskrbela za učinkovito delovanje hormonov in tako pripomogla k manjši popoldanski utrujenosti.

Popestrite jutranjo prho in se izmenjaje oprhajte najprej s toplo in potem še z mrzlo vodo. Takšna prha bo pospešila cirkulacijo v telesu in povečala zbranost. Poskrbela bo tudi za boljše počutje, sploh, če ji dodate nekaj kapljic eteričnega olja, na primer rožmarina, ki je znan po svojem učinku na zbranost.

Zanašajte se na oreščke, ki so polni hranil, ki jih telo še kako potrebuje. So prava tovarna dnevne energije in mineralov. Orehi so polni zdravih omega-3 maščob, ki so pomembne za boljšo zbranost, arašidi vsebujejo cink, ki je prav tako pomemben za normalno delovanje možganov.

Padec energije sredi dneva

Če do padca energije sredi dneva vseeno pride, vas lahko z novo energijo napolni že samo  šestminutni dremež, a seveda si ga na delovnem mestu ne morete privoščiti. Raziskovalci možganov so odkrili, da naj bi bil učinkovit tudi »namišljen dremež«  z odprtimi očmi. Med premorom si tako privoščite meditacijo in po njej boste bolj produktivni.

Za kosilo jejte beljakovine, saj lahko kosila bogata z beljakovinami in revna z ogljikovimi hidrati preprečijo nihanja krvnega sladkorja in s tem popoldansko utrujenost.