Sibirska cedra za zdravje in dobro počutje

Sibirska Cedra

Sibirska cedra (Pinus sibirica) je darilo narave ljudstvom sibirskih prostranstev. Mogočno drevo, ukoreninjeno v rodovitni sibirski zemlji, je simbol moči, zdravja in miru. Cedrov les je bil že v tisočletjih pred Kristusom cenjen v vseh delih sveta. Cenili so ga kot gradben material. Znano je, da so ladje, zgrajene iz cedrovine, prestale dolge plovbe in kljubovale morju in času. Vse svetovne religije so za gradnjo svetišč in oltarjev uporabljale izključno cedrovino. Obstajajo štiri vrste ceder: himalajska, atlaška, libanonska in sibirska cedra. Med njimi ima edino sibirska cedra plodove, ki so užitni. V storžih so jedrca, ki so bogat vir hrane živalim in ljudem. Znano je npr., da so se sobolji ohranili le v predelih, kjer so cedrovi gozdovi. Oreščki sibirske cedre imajo izredno veliko joda, ki pospešuje plodnost, zato se je ta živalska vrsta, ki je zaradi dragocenega krzna skoraj iztrebljena, ohranila.

Olje in oreščki sibirske cedre so  že v 17. stoletju prodrli tudi v Evropo, kjer so ga uporabljali za izdelavo zdravil. Analiza olja, ki ga po starodavni metodi hladnega stiskanja pridobivajo iz oreščkov sibirske cedre, kaže nenavadno bogato vsebnost vitaminov in mineralov. Iz izkušenj ljudstev onkraj Urala in znanstvenih študij medicinskih inštitutov izhajajo ugotovitve, da je olje iz oreščkov sibirske cedre čista kozmična energija oz. izvorna celica z informacijo absolutne inteligence. Naj bo uporabljena v vsakodnevni prehrani ali v medicinske namene, blagodejno vpliva na človeka kot kompleksno bitje. Avtohtoni prebivalci Sibirije ne poznajo bolezni. Usklajeni so z naravo in njeno absolutno inteligenco. Informacija, ki jo prenaša olje sibirske cedre v sleherno celico, sinhronizira energijo človeka z energijo absolutnega, torej z absolutno inteligenco, ki ima IQ seveda neprimerljivo višji od našega in ne dopušča nikakršnih nepravilnosti. Tako naša celica dobi informacijo o pravilnem delovanju in nepravilna frekvenca delovanja celice se samodejno popravi.

Na to prastaro, od narave dano bogastvo, ki mu Sibirci pravijo tudi “sibirski biser”, smo danes skoraj že pozabili. Nekje na drugi strani Urala pa vendar živijo ljudje, ki jim je dano, da s tem biserom živijo in nas opominjajo, da je vse, kar potrebujemo, dano v naravi in v nas samih. Ne glede na izjemno bogastvo sestavin je težko verjeti, da olje sibirske cedre zdravi najširši spekter patoloških stanj: bolezni srca in ožilja, gastrološke bolezni, bolezni rodil,  težave v menopavzi, alergije, zavira arteriosklerozo, laringitis, bolezni dihal, znižuje holesterol, uravnava krvi tlak, krepi imunski sistem, pospešuje rast, povečuje moško potenco, pomlajuje  … Raziskave Inštituta Rosgoskarantin iz Tomska tako navajajo celo vrsto bolezni pa tudi znanstvenih študij, ki empirično potrjujejo zdravilne učinke olja iz oreščkov sibirske cedre. Dejstvo je, da olje deluje kot informator in korektor vseh anomalij. Znano je tudi, da so žrtve Černobila, ki so uživale to olje, popolnoma zdrave. Torej je sklepanje, da gre za živo celico z absolutno čisto informacijo, prav gotovo na mestu. Nekatere arheološke najdbe potrjujejo, da so stare civilizacije za balzamiranje uporabljale prav olje sibirske cedre.

Analiza sestave kaže na dejstvo, da je vsebnost vitaminov in mikroelementov naravnost neverjetna. Popolna sinhronija polinasičenih maščobnih kislin, rastlinskih proteinov in maščob, vitaminov in mikroelementov (Cu, Mg, Mn, Si, Va, P, J, Zn, Co, Ni, Mo, K, Ca, Pb, B, Fe in drugi) daje vse potrebne snovi za popolno prehrano človekovega organizma. Prebivalci Sibirije olje iz oreščkov sibirske cedre uporabljajo v prehrani tako kot pri nas oljčno ali sončnično olje. Nerazredčeno 100% olje oreščkov sibirske cedre je priporočljivo uživati po žličkah trikrat dnevno.