Nasvet: Kako lahko uporabite jajčne lupine?

Jajčne lupine

ZAŠČITITE RASTLINE PRED POLŽI: okoli vrtnih cvetočih rastlin posujte nekaj zdrobljenih jajčnih lupin. Polži ne morejo zlesti čeznje, poleg tega jim vonj po jajcih tako smrdi, da se bodo vašemu vrtu raje na daleč ognili.

POZDRAVITE BOLEČE SKLEPE: v jabolčnem kisu namočite nekaj jajčnih lupin in kozarec za dva dni nepredušno zaprite. Ko se bodo lupine popolnoma razkrojile, z raztopino namažite boleče sklepe. V lupinah je obilo glukozamina in kolagena, pa tudi hialuronske kisline, kar je čudežna kombinacija zoper vnetne procese v telesu.

NAHRANITE OBNOHTNO KOŽICO: na nohte nalepite nekaj svežih, zdrobljenih jajčnih lupin in pustite delovati toliko časa, da odstopijo same po sebi. Hialuronska kislina bo dodobra navlažila obnohtno kožico in vaši nohti bodo spet zdravi in mehki.

SOČNEJŠI PARADIŽNIKI: paradižniki zrastejo večji in v njih je več soka, če v zemljo, obnje vkopljete nekaj zdrobljenih jajčnih lupin. Te bodo med rastjo rastline sproščale kalcij, kar pospeši rast in cvetenje rastlin, pa tudi podaljša zorenje in svežino sadeža.

POČISTITE TRDOVRATNO UMAZANIJO: če ste občutljivi za abrazivna, komercialna čistilna sredstva, potem umazan pult v kuhinji v prihodnje počistite zgolj s fino zdrobljenimi jajčnimi lupinami in krpo. Lupina bo opravila z maščobo in vsem ostalim, koža rok pa bo še naprej mehka in voljna.

ODMAŠITE ODTOK: v odtok spravite nekaj zdrobljenih lupin in nanje spustite tekočo vodo. Odtok bo prehoden bolj kot kdaj koli prej.

NAHRANITE PTICE: ko boste jeseni na vrtu ali balkonu nameščali ptičjo hišico, vanjo, poleg semen, vsujte še nekaj jajčnih lupin, ki ste jih poprej do rjavega popekli v pečici. Kalcij iz lupine bo naravno prehransko dopolnilo za prezeble ptičke.

POČISTITE KRISTALNE VAZE: v najbolj odročne dele raznih okrasnih stekleničk vsujte nekaj zdrobljenih jajčnih lupin, kanite nekaj kapljic detergenta, dodajte toplo vodo in dobro pretresite. Čudežna in povsem naravna formula za kristalno čist kristal!

POMLADITE SE ZA 10 LET: fino zdrobite dve jajčni lupini in ju zamešajte z jajčnim beljakom. Razporedite po obrazu in pustite stati toliko časa, da se zmes posuši. Sperite z mlačno vodo. Abrazivne lupinice bodo opravile z odmrlimi celicami povrhnjice, kalcij iz njih pa bo pospešil obnovo kože. Ponovite vsak teden, pa bo gubic manj!