Theta Healing: Zdravilni možganski valovi

Theta healing

Če lahko skozi zrak pošiljamo mikrovalove, ki nam omogočajo sporazumevanje z mobilnimi telefoni, je logično, da naši možgani delujejo enako. Zato je potrebno paziti na vse miselne oblike v naših možganih. Naše življenjske izkušnje bodo tako pozitivne ali negativne kot naše misli, kajti misli so resnične. 

Kako delujejo možganski valovi in theta healing

Ko smo v globokem theta stanju, postanejo naše misli in besede veliko močnejše. Z vzdrževanjem nenehnega theta stanja je možno vse ustvariti in v hipu spremeniti resničnost. Da bi razumeli theta stanje, morate najprej razumeti delovanje možganskih valov. 

Poznamo pet različnih frekvenc možganskih valov: gama, beta, alfa, theta in delta. Te so ves čas v gibanju, kajti možgani neprestano proizvajajo valove vseh frekvenc. Frekvence možganskih valov uravnavajo vse, kar naredimo in rečemo, vendar v vsaki situaciji prevladuje le ena frekvenca. 

GAMA

Možganski valovi gama predstavljajo stanje, v katerem smo, ko se učimo, predelujemo informacije in povezujemo različne čutne vstopne informacije. Valovi gama spodbujajo sproščanje beta endorfinov ter so odgovorni za povečano mentalno aktivnost. Možgansko valovanje v tem stanju znaša od 40 do 5000 ciklov na sekundo. 

BETA

Kadarkoli razmišljate, govorite in se sporazumevate, je vaš um v frekvenci beta. Prav tako je v njej v tem trenutku. Valovi beta imajo frekvenco od 14 do 28 ciklov na sekundo. Beta je stanje, v katerem ste aktivni in pozorni. 

ALFA

Možganski valovi se v alfa stanju premikajo s frekvenco od 7 do 14 ciklov na sekundo. Alfa stanje povezujemo z zelo sproščenim, meditativnim stanjem uma. Alfa valovi nadzorujejo dnevno sanjarjenje, domišljijo in označujejo sproščeno, odklopljeno zavest. Alfa stanje je znano po tem, da se v njem odpravi bolečina in je zelo uporabno pri zdravljenju.

THETA

Theta stanje je stanje globoke sprostitve. To je stanje, ki se uporablja pri hipnozi in med sanjanjem. V njem se možganski valovi upočasnijo na 4 do 7 ciklov na sekundo. Možganski valovi theta predstavljajo podzavest, vsebujejo spomine in občutke. Prav tako nadzorujejo naše pristope, prepričanja in obnašanje. Valovi theta so vedno ustvarjalni, navdihujoči in jih spremljajo značilni duhovni občutki.

Theta-gama stanje je najbolj ugodno za hipne ozdravitve. Pri čudežu hipnega zdravljenja lahko možgani preskočijo s 4 ciklov na sekundo na 5000 ciklov na sekundo. Ugotovljeno je bilo, da v nujnih primerih možgani skačejo sem in tja med theto in gamo brez prisotnosti drugih valov. Zdi se, da je to naravni odziv. 

DELTA

O delta stanju uma govorimo takrat, ko ste v stanju globokega spanca. V tem stanju se možganski valovi upočasnijo na od 0 do 4 cikle na sekundo. To stanje se uporablja, ko zvoni telefon in intuitivno “vemo”, kdo kliče. 

Možganski valovi in zdravljenje 

Znanstveniki so odkrili, da možganske frekvence v alfa, theta in theta-gama stanju zmanjšujejo stres, spodbujajo manjšo zaskrbljenost, omogočajo globoko fizično sprostitev in mentalno jasnost, izboljšujejo govorne zmožnosti, usklajujejo obe možganski polovici, spodbujajo domišljijo in ustvarjalnost, lajšajo bolečine in spodbujajo sproščanje endorfina.